Over Martine

201401_Martine-1120-bewerkt

Mijn hele leven hou ik al van muziek. Zingen in de haarborstel was een begrip toen ik klein was. Het kon niet uitblijven dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt.

Op jonge leeftijd begon ik al met het volgen van zanglessen. De passie was aangewakkerd en ik ben gaan studeren aan het conservatorium ArtEZ te Enschede, richting pop. Deze vier jaar zijn erg leerzaam geweest. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het zingen in coverbands en het geven van zanglessen. Dit ben ik blijven doen en dit is zelfs uitgegroeid tot een eigen zangstudio en meer!

Naast mijn opleiding ArtEZ heb ik een jaar gestudeerd aan de particuliere kleinkunstopleiding THOPSS te Amsterdam. De combinatie van muziek, drama, schrijven van teksten en verdieping in de kleinkunst hebben mij veel opgeleverd. In mijn zanglessen en workshops verwerk ik dan ook het stuk drama en interpretatie om nog beter bij je ‘eigen geluid’ te komen.

Op dit moment geef ik les aan de muziekschool Hengelo, heb ik mijn eigen zangstudio, geef stemtechniek aan het Artez conservatorium te Enschede, begeleid ik mensen uit het zakenleven om makkelijker te kunnen presenteren/spreken en geef ik koorvorming. Tevens geef ik samen met Iris Dijkman (orthopedagoge) zangworkshops op basisscholen.

Regelmatig zing ik, samen met gitarist of pianist tijdens de ceremonie van bruiloften. Tijdens dit belangrijke moment is het prachtig om dit te mogen ondersteunen met mooie, persoonlijke muziek.

Ook maak ik deel uit van de volgende bands:

MARTINE,  popsongs in een akoestisch jasje. Jeroen van Keulen (contrabas), Tom van Keulen (guitar) en Peter Weissink (drums).

‘Vermuyen & Friends’, soul/funk. Bestaande uit Ad Smit (keys), Johan Vermuyen (sax) en Jurriaan Vermuyen (drums).

‘Onversterkt’. lichte soul/funk/jazz. Henri Mulder (vocals/keys), Aaldert van Weelden (contrabas/bas) en Hedy van Ommen (drums).

Als backingvocalist word ik regelmatig ingezet bij o.a. Leona Phillippo en Berget Lewis.

 

 

 

 

Foto's Martine